نئوپان بوشهر

نئوپان بوشهر، از خرده چوب تا نئوپان

نئوپان بوشهر

در کارخانه نئوپان بوشهر کیفیت و دقت اولویت ماست. در این مقاله شما مرحله به مرحله با روشهای آماده‌سازی نئوپان در این کارخانه آشنا می‌شوید. با این که چطور با استفاده از تکنولوژی خرده‌ها و ضایعات چوبی با شکل‌های زیبا و کاربردهای فراوان به خانه‌های شما باز می‌گردند!

محوطه انبار مواد اولیه (یارد)

در ابتدا مواد اولیه کارخانه شامل چوب‌های باکیفیت منطقه و چوب‌های هیزمی محلی که فشردگی بالایی دارند در یارد انبار می‌شود.

خردکن اولیه

خردکن‌های اولیه یا چیپر (chipper) چوب و ضایعات چوبی را به تکه‌های کوچک که به اصطلاح چیپس (chips) تبدیل می‌کنند. در این مرحله، مواد اولیه توسط دو خرد کن مجزا به تکه‌های کوچک تبدیل می‌شوند. یکی از خردکن‌ها، چوب‌های بزرگ را خرد می‌کند و دیگری چوب‌های کوچک‌تر را به تکه‌های خردتر تبدیل می‌کند. تکه‌های چوب یا همان چیپس‌ها با نوار نقاله به سیلوهای ذخیره چیپس چوب منتقل می‌شوند. اما کار خرد شدن تکه‌های چوب تمام نشده است زیرا برای تولید نئوپان نیاز به ذرات ریزتری از چیپس‌ها داریم.

آسیاب

تکه‌های چوب یا همان چیپس‌ها به وسیله آسیاب یا فلیکر (flaker) به ذرات ریزتر یا همان پوشال یا فلیک (flake) تبدیل می‌شوند. این پوشال‌ها قابل استفاده برای تولید نئوپان هستند. بخشی از این خرده‌های چوب، ذرات درشت‌تر یا همان پوشال درشته‌اند و بخشی دیگر ریزتر یا همان پوشال نرمه‌اند. این ذرات تولید شده به سیلوی فلیک انتقال داده می‌شوند.

برای تولید نئوپان ما نیاز به ذرات خشک با درصد رطوبت ذرات پایین (حدود سه درصد) داریم. در نتیجه در مرحله بعدی ذرات باید خشک شوند.

خشک‌ کن

دستگاه خشک کن شامل یک کوره با یک مشعل است. دستگاه خشک کن مشتمل از یک استوانه دوار است که سه قسمت دارد و پوشال طی عبور از هر کدام از این قسمت‌ها رطوبت خودش را به تدریج از دست می‌دهد تا به رطوبت مطلوب برسد. نقش مشعل، تامین گرما برای خشک کن است.

الک

برای تولید نئوپان ما احتیاج به دو نوع پوشال درشته و نرمه داریم. در این مرحله، پوشال‌های خشک شده باید الک یا سَرَند شوند. دستگاه الک سه طبقه دارد و چهار سایز پوشال را تفکیک می‌کند. پوشال‌ها به ترتیب اورسایز(oversize)، سایز یا درشته، نرمه و غبار هستند. از بین این چهار اندازه، ذرات درشته و نرمه مستقیم وارد سیلوهای ذخیره‌سازی میشوند.

ذرات اورسایز دوباره به سیستم بر میگردند و تبدیل به ذرات ریزتر می‌شوند. در این مرحله، ذرات غبار از چرخه تولید خارج می‌گردند.

مخلوط کن

چسب پایه برای تولید نئوپان اوره فرمالدئید است و پوشال‌های نرمه و درشته به طور جداگانه با چسب آغشته می‌گردند.

در مخلوط‌ ‌‌‌کن‌ها یا همان بلندرها (blender)، پوشال خشک‌شده‌ی ذخیره شده در سیلوهای ذخیره خشک با چسب مخلوط شده و با رطوبت معین از آنها خارج می‌شود و نوارهای نقاله آنها را به ماشین فرمینگ منتقل می‌کنند.

مخلوط کن درشته، پوشال درشته را آماده می‌کند و پوشال نرمه نیز در مخلوط‌کن مخصوص با چسب مخلوط می‌شود.

ماشین فرمینگ (forming machine)

ماشین فرمینگ دستگاهی است که به ذرات چسب خورده مرحله قبل، شکل موردنظر نئوپان را می‌دهد. در این دستگاه، یک لایه درشته در وسط و یک لایه نرمه در زیر و لایه‌ی دیگر نرمه در رو قرار می‌گیرد. به این ترکیب کیک خرده‌چوب میگویند.کیک روی یک نوار نقاله به نام استیل بلت (steel belt) تشکیل شده و توسط همین نقاله به داخل پرس منتقل می‌شود.

پرس

دستگاه پرس، کیکی که در مرحله قبل تهیه شده را فشرده می‌کند و آن را به ضخامت دلخواه در می‌آورد. عمل پرس تخت تاثیر دما، فشار و زمان تعریف شده انجام می‌شود. در اینجا به محصول نئوپان می‌رسیم که ضخامت مشخص و ابعاد نامشخصی دارد.

نئوپانی که از دستگاه پرس خارج میشود بسیار داغ است و باید برای انجام مراحل بعد سرد شود.

استار کولر (star cooler)

همانطور که از نامش پیداست استار کولر یک دستگاه خنک کننده ستاره‌ای است که برای خنک و خشک کردن نئوپان استفاده میشود. نئوپان برای مدت مشخصی روی استارکولر قرار می‌گیرد و سپس برای کناره‌بری و اندازه‌بری به قسمت اره‌ها منتقل می‌گردد.

اره‌ها

نئوپان‌های تولید شده تا به اینجا، ابعاد استانداردی ندارند و باید با اندازه‌های استاندارد کناره‌بری و اندازه‌بری شوند. در ابتدا نئوپان از اره‌های کناره‌بر عبور کرده تا کناره‌های اضافی آن بریده شود و اندازه آن 183 سانتیمتر شود. سپس نئوپان کناربری شده به وسیله پوشر (pusher) به سمت اره‌های اندازه‌بر منتقل می‌شود تا به ابعاد 366 سانتیمتر در 244 سانتیمتر دربیاید. این موضوع منجر به ایجاد سه عدد نئوپان 183 در 366 و یک عدد نئوپان 183 در 244 سانتیمتر می‌شود.

نئوپان‌های بریده شده بر روی میزهای جک دار بسته‌بندی می‌شوند و به تعداد مشخص به میزهای خروجی منتقل می‌گردند. این نئوپان‌ها باید خنک شوند و برای اینکار سه روز در انبار تولید می‌مانند تا وارد بخش سنباده‌زنی شوند.

سنباده

دستگاه سنباده مرحله آخر تولید نئوپان است. اینجا جایی است که پرداخت نهایی روی محصول انجام میشود. بعد از انجام پرس، سطح زیر و روی محصول به اصطلاح داری بار مرده می‌شود. به این معنی که امکان چسباندن کاغذ ملامینه و رنگ روی محصول وجود ندارد. به علاوه ، برای رساندن نئوپان به ضخامت استاندارد یعنی 16±2/. میل نیاز به سنباده‌زنی داریم. در مرحله اول با سنباده P40 برداشت اصلی انجام می‌شود و برای پرداخت نهایی و پولیش سنباده P80 انجام می‌شود.

در این مرحله نئوپان‌ها به دو درجه سوپر و درجه یک تفکیک می‌شوند و آماده برای انتقال به سالن ملامینه می‌گردند.

کنترل کیفی

واحد کنترل کیفی بر بخشهای مختلف کار به صورت روزانه نظارت می‌کند.کنترل چسب تزریقی به بلندر از لحاظ فشردگی، گرانروی، PH و ژل قایم یکی از کارهای واحد کنترل کیفی است.

گرفتن ضخامت کیک، کنترل مداوم ضخامت نئوپان بعد از پرس و همچنین وزن آن، گرفتن پروفیل عرضی و چک کردن گونیای اوراق و همچنین گرفتن تست مقاومت خمش و کشش از دیگر فعالیتهای مربوط به کنترل کیفی است.

کلام آخر

همه تلاش ما در کارخانه نئوپان بوشهر تولید نئوپان با کیفیت و متناسب با نیازهای مختلف است. با این مقاله شما را به بازدید از این مجموعه دعوت کردیم. اگر سئوال و پرسشی دارید مشتاقانه در کنار شما هستیم.

اشتراک گذاری این مطلب